Voice-over Tarieven

Wat kost een professionele voice-over?

Ben je op zoek naar een professionele mannelijke voice-over en vraag je je af wat de kosten hiervoor zijn? De tarieven van een professionele stem variëren afhankelijk van het soort project en de hoeveelheid tekst die ingesproken moet worden. Hieronder vind je ter indicatie mijn standaardtarieven, maar omdat veel projecten toch net een beetje anders zijn is het beste om vrijblijvend contact met mij op te nemen als je meer wilt weten.

Factoren voor tarieven van een voice over

Factoren die de prijs van een professionele voice-over kunnen bepalen zijn onder andere de lengte van de tekst, het doel van de tekst en of je één of meerdere bestellingen tegelijk doet. Bijvoorbeeld, een paar korte zinnen voor een telefooncentrale zullen minder kosten dan het inspreken van een lange e-learningvideo. Ook kan een voice-over voor een korte bedrijfsfilm goedkoper zijn dan voor een landelijke televisiecommercial. Voor grotere projecten kan er bovendien een speciaal tarief worden afgesproken. Wil je meer weten over de tarieven voor een professionele mannelijke voice-over, neem dan gerust contact met mij op.

Tarieven radiocommercials

Inclusief 1 jaar buy-out.

Tarieven tv-commercials

Inclusief 1 jaar buy-out.

Tarieven interactive voice response

Het inspreken van een telefooncentrale, inclusief nabewerking.

Alle hierboven genoemde tarieven zijn exclusief 21% btw.

Wat betekent een buy-out bij een voice-over?

Voor commerciële producties worden de tarieven vaak in twee delen opgedeeld. Het eerste deel is voor het inspreken van de audio, en het tweede deel is voor het recht om de opgenomen audio uit te zenden. Dit recht wordt een buy-out genoemd. Bij tarieven voor radio- en tv-commercials is de buy-out inbegrepen voor een jaar. Wil je de commercial langer gebruiken, dan betaal je 50% van het oorspronkelijke tarief per extra jaar. Het is ook mogelijk om de buy-out voor een langere periode af te kopen. Voor voice-overs zonder commercieel doel, zoals e-learningvideo’s en bedrijfsvideo’s, is een buy-out niet van toepassing. Bij online video’s hangt het af van hoe de video wordt gebruikt. Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Volledige audiovormgeving nodig?

Naast het inspreken van teksten, bied ik als audiovormgever en producer ook professionele nabewerking en vormgeving aan. Zoek je een complete radiocommercial, jingle, podcastintro of andere audioproductie? Wil je hulp bij het schrijven van een effectieve tekst? Kijk dan op de website van mijn productiebedrijf Klinker Media voor meer informatie en mogelijkheden.

Geen studiokosten

Omdat ik over een eigen professionele opnamestudio met hoogwaardige apparatuur beschik, betaal je geen extra bedragen voor studiohuur. Ook kan ik op locatie komen inspreken. Dan zijn er natuurlijk wel reiskosten van toepassing.

Tone-of-voice

Mocht de tone of voice toch niet naar wens zijn, dan spreek ik kosteloos een nieuwe take in.

Ruwe voice-over-opname

Standaard lever ik ruwe opnames aan die vrij zijn van versprekingen, maar niet bewerkt zijn om bijvoorbeeld ademhalingen, klikjes en plopjes te verwijderen. Tegen een meerprijs kan ik ook de opname volledig voor je nabewerken. Voor interactive voice response (telefooncentrale) ontvang je altijd een direct bruikbare, schoongeknipte opname. Hiermee kan je dus direct mee aan de slag!